slide1 slide2 slide3 slide4 slide5

Schuimrubber enzo, voor schuimrubber en meer...

Schuimrubber enzo, voor schuimrubber en meer...

Schuimrubber enzo, voor schuimrubber en meer...

Schuimrubber enzo, voor schuimrubber en meer...

Schuimrubber enzo, voor schuimrubber en meer...

gratis tricot 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kwaliteiten schuimrubber

Schuimrubber, polyether of schuimplastic, allemaal verschillende namen voor hetzelfde product. Vaak spreekt men van schuimrubber, dus laten we dat hier ook maar doen. Er zijn veel verschillende kwaliteiten schuimrubber; stugge, harde kwaliteiten, soepele en zachte kwaliteiten en alles wat daar tussenin zit.

 

Soortelijk gewicht van schuimrubber

De kwaliteiten van schuimrubber worden uitgedrukt in soortelijk gewicht (SG). In hetzelfde soortelijk gewicht schuimrubber kan je verschillende hardheden hebben van zacht naar hard.

Bijvoorbeeld Pantera SG 52-100 (zacht) en Pantera SG 52-150 (medium). Dus het soortelijk gewicht van schuimrubber is niet bepalend voor de hardheid.

Schuimrubber met een soortelijk gewicht van 25 (SG 25) weegt 25 kg per m3. Hoe hoger het getal, hoe zwaarder de kwaliteit

Het soortelijk gewicht van schuimrubber is niet bepalend voor de hardheid, maar voor de levensduur. Hoe hoger het soortelijk gewicht van schuimrubber, hoe langer (in de regel) de levensduur.

 

Conventioneel polyether

polyether in vele kwaliteiten op voorraad

Dit is het voordeligste soort schuimrubber en biedt minder veerkracht dan bijvoorbeeld koudschuim of Pantera. Conventioneel polyether is opgebouwd uit vele kleine cellen met een gelijke celstructuur. Het materiaal is er in verschillende hardheden en gewichten.

Polyether is geschikt voor goedkopere toepassingen zoals: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot-, caravan- en camperkussens, kinderzitjes, stoelzittingen, enz.

Polyether op maat bestellen

 

Koudschuim

koudschuim

Koudschuim wordt ook wel HR-Schuim (High Resilience) genoemd. Zoals deze Engelse benaming al aan geeft heeft koudschuim een zeer hoge veerkracht. Dat is mogelijk door de ongelijke celstructuur van de cellen onderling, die bij gebruik verschillend reageren. 

Hierdoor ontstaat een comfortabel en beter ventilerend schuim ten opzichte van conventioneel polyether. Bijkomend voordeel; koudschuim is vlamvertragend.

HR-Schuim is in tegenstelling tot conventioneel polyether in hetzelfde soortelijk gewicht geschikter voor intensief gebruik en de betere: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot-, caravan- en camperkussens, stoelzittingen, loungekussens, enzovoorts.

Koudschuim op maat bestellen 

 

Pantera schuimrubber

pantera de allerbeste kwaliteit

Pantera is een duurzame comfortschuim met ongelijke celstructuur. Dit product onderscheidt zich door het hoge comfort die ontstaat door de dynamische veerkracht, de constante kwaliteit en goede ventilatie. 

Pantera is uitzonderlijk vormvast en toch elastisch. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat Pantera in het gebruik comfortabel aanvoelt. Bijkomend voordeel; er is weinig kans op kuilvorming.

Pantera is geschikt voor hoogwaardige: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot- caravan- en camperkussens, stoelzittingen, tuinmeubilair enzovoorts. Zeer geschikt voor intensief gebruik.

Pantera op maat bestellen

 

Lazy Foam

Lazy foam nasa schuim traagschuim geheugenschuim

Lazy Foam is ook wel bekend als Nasa schuim, traagschuim, geheugenschuim, Tempur, viscoelastisch schuim, trimschuim,enzovoorts. Lazy Foam heeft een zeer hoge celdichtheid, met een lage drukweerstand en is temperatuurgevoelig.

Deze eigenschappen zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling tijdens het gebruik, waardoor dit product geschikt is voor een topdekmatras, hoofdkussen en vele medische toepassingen. Voor een topper kunt u het best een dikte van 3 à 4 cm aanhouden. 

Lazy Foam op maat bestellen

 

Calipore

Calipore Outdoor schuimrubber dat buiten kan blijven liggen

Calipore wordt ook wel quick dry foam genoemd. Deze kwaliteit polyether kan voor een langere periode buiten liggen, zonder negatieve gevolgen voor het schuim.

Calipore heeft grote open cellen waardoor deze schuimsoort waterdoorlatend is en ook sneller droogt na een regenbui. Perfect voor alle buitenkussens in de tuin, in een loungeset, kussens van de boot, rondom het zwembad en de sauna. Deze kwaliteit is voor zitkussens het beste geschikt vanaf 6 cm dik.

Doordat dit outdoor schuimrubber vrij grote open cellen heeft, is het comfort wat stugger dan bijvoorbeeld koudschuim.

Calipore op maat bestellen

 

Polypress schuimrubber

polypress SG-120

Polypress schuim is het product van diverse gerecycelde schuimen die zijn samen geperst. Polypress is een stevige schuimsoort SG 120, toepasbaar als geluidsisolatie, schokdemping (sportmatten, valmatten) en verpakking.

Polypress per plaat bestellen