De meest nauwkeurige manier om kussens op te meten gaat zo

Opmeten van de kussens

Haal de kussenvulling uit de hoes, leg de vulling op een vlakke ondergrond. Bekijk het kussen nu goed, u ziet waarschijnlijk dat het kussen gebruikssporen heeft, hier en daar is het kussen iets dikker of ingedeukt of misschien wel kapot.

Met een rolmaat of centimeter meet u de grootste maten over de lengte, de breedte en de dikte en noteert die om uw bestelling te doen.

Het meten van de dikte

Het meten van de dikte van het kussen kan wat lastiger zijn, die loopt meestal wat rond. Leg dan bijvoorbeeld een dunne lat of liniaal op het kussen die daar overheen steekt. De ruimte die nu tussen de ondergrond en je liniaal ontstaat is de dikte van het kussen.

Het opmeten dikte van een kussen

De vulling heeft een speciale vorm

Als uw kussenvulling een ronding heeft op de hoeken of een hapje eruit, dan kunt u het beste een schetsje maken met daarop alle maten duidelijk aangegeven. Is de ronding of vorm van het kussen heel specifiek, dan is het beter om een mal of tekening op werkelijke grootte te maken.

Natuurlijk kan de kussenvulling zelf ook als voorbeeld dienen, zodat de vulling exact kan worden nagemaakt.

Er zit een soort wattenlaag over het kussen

Soms zit om het kussen een wattenlaagje, dit is dacron ook wel fiberfill genoemd. Om het geheel netjes af te werken zit er meestal ook een tricotkous om het kussen heen (dit is een soort grove kous). Als er een dacron laag en/of een tricotkous overheen zit is het verstandig die ook te bestellen, zo wordt de kussen hoes mooi uitgevuld en uw kussen ziet er dan weer als nieuw uit.

dacron verlijmen tricot om kussen vulling

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber