Alles over schuimrubber

Schuimrubber, polyether of schuimplastic, veel verschillende namen voor hetzelfde product. Vaak spreekt men van schuimrubber, laten we dat hier ook maar doen.
Er zijn veel verschillende kwaliteiten schuimrubber; stugge, harde, soepele, zachte kwaliteiten en alles wat daar tussenin zit.

Soortelijk gewicht van schuimrubber

De kwaliteit van schuimrubber wordt uitgedrukt in soortelijk gewicht (afgekort met de letters SG). Schuimrubber in hetzelfde soortelijk gewicht kan zacht of hard zijn.
Bijvoorbeeld Pantera SG 52-100 (zacht) en Pantera SG 52-150 (medium). Dus het soortelijk gewicht van schuimrubber is niet bepalend voor de hardheid.

Hoe hoger het getal van het soortelijk gewicht

Schuimrubber met een soortelijk gewicht van 25 (SG 25) weegt 25 kg per m3. Hoe hoger het getal, hoe zwaarder de kwaliteit.
Het soortelijk gewicht van schuimrubber is niet bepalend voor de hardheid, maar voor de levensduur. Hoe hoger het soortelijk gewicht van schuimrubber, hoe langer (in de regel) de levensduur.

Kwaliteiten geschikt voor kussens

Conventioneel polyether

polyether

Conventioneel polyether is opgebouwd uit vele kleine cellen met een gelijke celstructuur. De cellen reageren hetzelfde waardoor deze kwaliteit eerder is uitgewerkt dan de duurzamere schuimen als koudschuim en Pantera.

Polyether is er in verschillende hardheden en soortelijke gewichten. Een zware/zachte kwaliteit maar ook lichte/harde kwaliteiten en alles wat daar tussenin zit.

Polyether is geschikt voor

Goedkopere toepassingen zoals: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot-, caravan- en camper kussens, kinderzitjes, stoelzittingen, enz.

Koudschuim

koudschuim kwaliteiten

Koudschuim wordt ook wel HR-Schuim (High Resilience) genoemd. Zoals deze benaming al aan geeft heeft koudschuim een zeer hoge veerkracht. Dat is mogelijk door de ongelijke celstructuur van de cellen onderling, die bij gebruik verschillend reageren.

Comfortabeler en beter ventilerend schuim ten opzichte van conventioneel polyether. Is geschikt voor intensief gebruik tevens vlamvertragend.

Koudschuim is geschikt voor

De betere matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot-, caravan- en camper kussens, stoelzittingen en loungekussens.

Pantera SG-52

pantera SG-52-150

Pantera is een duurzame comfortschuim met ongelijke celstructuur. Dit product onderscheidt zich door het hoge comfort die ontstaat door de dynamische veerkracht, de constante kwaliteit en goede ventilatie.

Pantera is uitzonderlijk vormvast en toch elastisch hierdoor is er weinig kans op kuilvorming. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat Pantera in het gebruik comfortabel aanvoelt.

Pantera is geschikt voor

Hoogwaardige: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot- caravan- en camper kussens, stoelzittingen en tuinmeubilair. Zeer geschikt voor intensief gebruik.

Speciale kwaliteiten

Verpakkingsschuim

verpakkingsschuim antraciet

Schuimrubberplaatjes zijn zeer geschikt om tussen kostbare spullen in te zetten zodat ze niet beschadigen. Hoe zwaarder de spullen hoe dikker het schuim zal moeten zijn.

Verpakkingsschuim is er in twee kwaliteiten; een witte kwaliteit SG-18 en antraciete kwaliteit SG-25.

Antraciet verpakkingsschuim is steviger dan de witte variant SG-18.

Nasa schuim

nasafoam

Nasa schuim of Lazy Foam, traagschuim, geheugenschuim, Tempur, viscoelastisch schuim en trimschuim. Nasa schuim heeft een zeer hoge cel dichtheid, met een lage drukweerstand en is temperatuurgevoelig.

Deze eigenschappen zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling tijdens het gebruik. Voor een topper kunt u het best een dikte van 3 à 4 cm aanhouden.

Verpakkingsschuim is geschikt voor

Alle kostbare en breekbare spullen veilig opbergen in antraciet verpakkingsschuim. De kans op breuk wordt zo verkleint.

verpakkingsschuim voor kostbare spullen

Nasa schuim is geschikt voor

Traag schuim is geschikt voor een topmatras, hoofdkussen en vele andere medische toepassingen.

Nasa schuim voor topper

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber