Kussens met speciale vorm

Via mail bestellen

Er zijn verschillende vormen van kussens, niet alle kussens zijn recht of vierkant. Er zijn kussens die rond zijn, taps toelopen, een T-vorm of L-vorm hebben, kussens die aan de ene zijde iets langer zijn dan aan de andere zijde.

Graag helpen wij u persoonlijk met uw speciale vormkussens.

Kussens is speciale vormen bestellen

Wat hebben wij van u nodig?

Natuurlijk willen wij precies weten hoe uw kussen eruit ziet, hieronder staan een paar mogelijkheden om de vormen aan ons door te geven.

Maak een schets met de maatvoering

Heeft u een kussen in de vorm van de letter T  of de letter L, dan is een eenvoudige tekening met de exacte maten voldoende, een mal op werkelijke grootte is nodig. Maak een schets zoals hieronder te zien is en schrijf daarbij de maten die u gemeten hebt.

Kussen in T-vorm en L-vorm

Wilt u weten hoe u de exacte maten het beste op meet? Ga naar het artikel: Opmeten doe je zo

Schuine zijde of afronding?

Heeft het kussen schuine kanten? Dan kunt u dat op de tekening aangeven. Het komt nog wel eens voor dat het kussen aan de voorzijde (daar waar de knieholte tegen aanzit) afgerond is. Ook dat kunnen we voor u maken, wij zetten op de zijde van deze  kant de frees en het kussen heeft een afronding. De afronding die wij maken heeft een radius van circa 2,5cm.

Een kussen met ronde hoeken of andere speciale vormen

Dan zijn er een paar mogelijkheden:

  • U stuurt het originele kussen naar ons toe. Dat is makkelijk zeker als u bij ons in de omgeving woont het kussen wordt exact nagemaakt.
  • U stuurt een mal op werkelijke grootte naar ons toe.
  • U maakt een plattegrond van het kussen op werkelijke grootte, deze dient dan als mal.

Hoe maak ik zo’n mal?

Een mal is makkelijk zelf te maken, het is een goed alternatief als u het kussen niet wilt opsturen en het kan best een leuk klusje zijn om te doen.
U heeft het volgende nodig; een groot stuk papier (bijvoorbeeld een krant, patroonpapier, karton, inpakpapier, een dikke stift, een rolmaat en eventueel een schaar.

U gaat als volgt te werk:

  1. Neem de dikke stift en zorg dat deze loodrecht op het papier staat, trek de vorm na van het kussen.
  2. Als het goed is gedaan dan is er een exacte kopie van het kussen ontstaan.
  3. Om zeker te zijn dat het goed is checkt u de maten van het kussen met de maten van de mal.
  4. Een verschil van een halve centimeter is niet zo heel erg, dat is te verwaarlozen. Is het verschil meer dan doet u hetzelfde ritueel liefst nog een keertje, maar dan preciezer.

Gegevens erop vermelden

De mal kan worden uitgeknipt, maar dat hoeft niet. Vermeldt altijd de dikte van het kussen erop en de kwaliteit waarin het kussen moet worden gemaakt.

Noteer uw gegevens op de mal zoals;  naam, adres, telefoonnummer en email adres. Stuurt u ons alstublieft de mal per post, zodra wij de mal ontvangen hebben nemen wij contact met u op.

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber