Bolle kussens opmeten

Verschil tussen vlak-recht kussen en een kussen met bolling

vlak en bol kussen

Links een vlak recht kussen en daarnaast een kussen met 2 zijdig een bolling.

Geen vlak kussen bestellen

Als de kussens in uw bank bol zijn heeft het geen zin om rechte/vlakke kussens te bestellen. De hoes van het kussen zal ruim om de vulling vallen en het resultaat teleurstellend zijn.
U krijgt mooiere kussens als u vullingen bestelt met een bol zitvlak. Dat zijn rechte kussens waar een bolling op gemaakt is, met extra dacron eromheen, zodat er volumineuze kussens ontstaan en de hoezen mooi uitgevuld worden.

Het opmeten van de lengte en breedte van bolle kussens is gelijk aan het opmeten van rechte/vlakke kussens. Het opmeten van de dikte van bolle kussens, dat is iets meer werk dan de rechte/vlakke kussens.

Hoe kunt u de bolling van uw kussen opmeten?

De beste manier om de dikte van de bolling op te meten gaat als volgt: leg het kussen met hoes op een vlakke ondergrond.
Het is nu goed te zien welke vorm het kussen heeft, misschien is het kussen bol aan 1 zijde of juist aan beide zijden. Voor de dikte zijn twee maten van belang, de eerste is de dikte van het kussen zonder de bolling (de kern van het kussen) en de tweede maat is de dikte van de bolling zelf (zie de schets hieronder).

kussen met bolling

Bol kussen

De juiste maat opnemen van de bolling kan met behulp van een liniaal of een houten lat, zorg er wel voor dat deze recht ligt. Zie de foto hieronder.

Het opmeten dikte van een kussen

Tip: Bestelt u de vulling niet te klein, anders zit er geen spanning op de hoes en ziet het kussen er minder mooi uit. Een grotere maat voor de dikte van het kussen, raden wij af.

Hoe wordt een bol kussen gemaakt?

Bent u benieuwd hoe een kussen met een bolle vorm wordt gemaakt? In dit filmpje hieronder ziet u precies hoe we dat doen.

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber