Stelt u zichzelf de volgende vragen:

  • Wat vind(en) ik/wij lekker zitten?
  • Wat is het budget?
  • Hoe dik zijn de bestaande kussens?
  • Wat is de huidige bekleding van de kussens?
  • Laat u de kussens buiten liggen?

Wat vind u lekker zitten?

Hoe kiest u de beste kwaliteit?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend en zeer persoonlijk. Wat de ene hard vindt is voor de ander zacht en andersom. De lichaamsbouw van een persoon heeft hier ook invloed op. Een persoon met een gewicht van bijvoorbeeld 55 kg zal lekker kunnen zitten in een zacht kussen, terwijl de persoon met een zwaarder gewicht van bijvoorbeeld 90 kg in hetzelfde kussen waarschijnlijk de romp van het meubel zal voelen….

Wilt u stevig zitten?

Houdt u van stevig zitten? Kies dan een kwaliteit met een hoog soortelijk gewicht. Bijvoorbeeld polyether SG-40, koudschuim HR-45 of Pantera SG-52. Een hoog soortelijk gewicht is niet perse een hard kussen.

Een voorbeeld: In ons assortiment zit koudschuim HR-40 in twee verschillende varianten, namelijk een zachte kwaliteit (aangeduid met soft) en een stevige kwaliteit. Zo ook met Pantera deze is er in 3 hardheden: Pantera 100 (zacht), 150 (medium) en 170 (stevig).

Wat is het budget?

De meest voordelige soort schuim is conventioneel polyether, daarna komt koudschuim en dan Pantera. Er zit een groot kwaliteitsverschil in de genoemde soorten:

Pantera is het meest comfortabel en deze kwaliteit heeft de minste kans op kuilvorming, het is ook de meest duurzame kwaliteit.
Koudschuim zit tussen conventioneel polyether en Pantera in, met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding
Conventioneel polyether is een prima kwaliteit maar minder comfortabel dan koudschuim en Pantera. Polyether is het goedkoopste schuim en is minder duurzaam.

Hoe dik zijn de bestaande kussens?

De dikte van de kussens bepalen ook voor een groot gedeelte het zitcomfort. Dikke kussens hebben meer massa en zitten steviger dan dunnere kussens met minder massa. Dat zie je meestal ook terug in het verschil van de dikte tussen zit- en rugkussens. De belasting op zitkussens (puntbelasting, het hele gewicht van het bovenlichaam steunt op het kussen en een klein beetje van het onderlichaam) is vele malen meer dan de belasting op rugkussens waardoor deze in de meeste gevallen minder dik zijn.

Wat is de huidige bekleding van de kussens?

De bekleding heeft invloed op het zitcomfort van het kussen. Een hoes in een stevige stof zal het zitcomfort ook steviger/stugger maken. Een soepele stof daarentegen niet. Dit gegeven is niet onbelangrijk in de keuze van de kwaliteit als u bijvoorbeeld graag zacht wilt zitten en u heeft een stevige lederen bekleding.

Blijven de kussens als het regent buiten liggen?

Als uw kussens buiten blijven liggen dan is er slechts één kwaliteit geschikt: Calipore SG-30. Dit is een speciale kwaliteit om buiten te laten liggen zonder negatieve gevolgen van weersinvloeden.

calipore voor buiten

Door grote open cellen in het schuim is het mogelijk dat het schuim sneller droogt, dit is ook de reden waarom deze kwaliteit wat stugger is dan bijvoorbeeld de kwaliteit koudschuim (wat helemaal niet geschikt is om in de regen te laten liggen).

Heeft u nog vragen?

Wij doen ons best om de keuze voor de juiste kwaliteit wat makkelijker te maken, heeft u vragen dan kunt u altijd even bellen of mailen.

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber