Kussen vormen

Wat is het beste in uw zelfgemaakte loungebank?

Er zijn vele mogelijkheden en daar willen wij u graag mee helpen. U zou zich kunnen afvragen hoe u zou willen zitten. Zit u liever rechtop in een actieve zit? Of zakt u het liefst onderuit om ontspannen te kunnen loungen? En hoe is dat mogelijk in de bestaande bank? Of in de bank die u gaat maken?

Lekker loungen

Zitkussens diverse mogelijkheden in kwaliteit

  • Als uw bank een diepe zitting heeft (80-90cm) en een lage zithoogte van circa 35cm kunt u hierin zachte en dikke zitkussens maken (15-20cm dikte). Een perfecte kwaliteit die u hiervoor zou kunnen gebruiken is Koudschuim HR40-soft In deze kussens kunt u lekker loungen en onderuit hangen.
  • Heeft de bank een standaard zithoogte van 40-45cm en een normale zitdiepte (circa 60-65cm) dan kunt u kiezen voor comfortabele zitkussens die niet al te dik zijn Koudschuim HR-38 (circa 8-10cm). Deze zit is comfortabel en actief.
  • Als u graag actief en stevig wilt zitten in een bank met standaard zithoogte van 40-45cm dan kunt u het beste kiezen voor Koudschuim HR-45 een dikte vanaf 6-8cm kan al voldoende zijn om de romp van de bank niet te voelen.

Welke vorm van rugkussens zijn er te maken?

De vorm van uw bank en uw persoonlijke wensen bepalen de vorm van de rugkussens in de loungebank.
De drie meest voorkomende vormen voor rugkussens met een vaste kern:

A. Recht kussen
B. Peluws kussen
D. Parallellogram kussen

Kussen vormen

Recht kussen of peluw kussen?

Heeft u een bank met een rugleuning onder een hoek van 90graden, dan kunt u daar standaard rechte kussens in doen zoals in voorbeeld A. Een stuk comfortabeler is een kussen in peluw vorm (voorbeeld B). De zitdiepte van de bank moet u wel in de gaten houden, is deze nog diep genoeg met kussens in peluw vorm?
Bij bestelling is het handig voor ons als u een schets bij de bestelling toevoegt. Zo weten wij zeker dat u het kussen krijgt zoals u dat wenst. Een voorbeeld van zo’n schets ziet u hieronder.

Peluw kussen

Rugkussens in parallellogram vorm

Als de bank een schuine rugleuning heeft dan is een parallellogram vorm rugkussen een mooie oplossing. Dit kussen sluit onder op het zitkussen en vormt zo een mooi geheel zie tekening D.
Om zo’n kussen te kunnen maken is het goed te weten onder welke hoek de rugkussens moeten worden gemaakt. Als u zo’n soort kussen zou willen bestellen dan is ook hier een schets heel handig om ervoor te zorgen dat u zeker weet dat u het juiste geleverd krijgt. Zie het voorbeeld hieronder.

parallellogram kussen

Geschikte kwaliteiten voor rugkussens

Budget: polyether SG-25 soft (advies dikte circa 6cm)
Prima alternatief: polyether SG-30 soft (advies dikte circa 6cm)
Beste keuze: koudschuim HR-35 (advies dikte circa 6cm)

De aanbevolen dikte

De aanbevolen dikte hebben wij voor u vermeldt zodat u een indruk krijgt wat eventueel geschikt zou zijn voor uw situatie. Als u dunnere kussen wilt hebben en niet de constructie van de bank wilt voelen, kunt u het beste een kwaliteit nemen met een zwaar soortelijk gewicht (SG).

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber