Kussens opmeten

Rechte kussens opmeten

Om een goed passende vulling te krijgen voor uw hoes kunt u het beste de kussenvulling zonder hoes opmeten. Zo weet u zeker dat u de juiste maat bestelt.

Kussens opmeten

De vulling opmeten

Leg de vulling (liefst zonder hoes) op een vlakke ondergrond. Bekijk het kussen goed, u ziet waarschijnlijk gebruikssporen; hier en daar is het kussen iets dikker, ingedeukt of kapot, een ronde vorm aan de kanten die eens recht waren. Misschien heeft uw vulling een afdeklaag van dacron watten. Zijn er afgeronde hoeken of randjes?

Kussens met een laagje dacron

Als uw kussen een laagje dacron watten heeft dan raden wij u aan om zo goed mogelijk de maat op te nemen van het schuim zonder de dacron. De dacron kunt u er daarna zelf op aanbrengen of wij kunnen dat voor u doen.

Kussens met een hapje eruit

Heeft uw kussen een hapje eruit of een afgeronde rand? Kijk dan eens op deze pagina: kussens met een speciale vorm

Noteer de maat van de grootste lengtes

Neem een rolmaat of meetlint en meet de grootste maat van de lengte en de grootste maat van de breedte, dat is de oorspronkelijke maat van uw vulling en die noteert u voor uw bestelling.

Het meten van de dikte kan lastiger zijn

Een oud kussen zal daar waar het meeste gezeten is een deuk hebben en aan de randen wat dikker zijn (bij de zitkussens is het meestal aan de achterzijde daar waar de rugkussens op rusten). U kunt ervan uitgaan dat het dikste gedeelte de originele dikte was van uw kussenvulling. Die kunt u opmeten en noteren voor uw bestelling.

Nu heeft u de juiste maten voor een nieuwe vulling in uw bestaande kussen hoes. Of twijfelt u nog?

Dubbel check de maten

U kunt uzelf controleren of de maten die u genoteerd heeft ongeveer overeenkomen met de maten van uw hoes. Dit doet u het beste door de maten op te nemen van de hoes van naad tot naad van het vlak in de lengte, het vlak in de breedte en de dikte van de band (dat deel wat bovenvlak en ondervlak met elkaar verbindt).

Als de lengte en/of de breedte van het gemeten schuim kleiner is dan de hoes, dan is er iets niet goed gegaan. Het kan niet zo zijn dat het schuim kleiner is dan de hoes, want dan wordt de hoes nooit mooi uit gevuld met het schuimrubber.

De dikte van de band van de hoes is dunner

Blijkt nu dat de dikte van de band van de hoes dunner is dan de dikte van de vulling, dan kan het zijn dat uw kussen een bolle vorm heeft. Als dat het geval is kunt u het beste ook op gebolde kussens bestellen. Meer informatie over bolle kussens

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber