Nieuwe kussens in je oude bank

Nieuwe kussens in je oude bank?

Als u denkt dat de oude bank weg moet, omdat het zitcomfort niet meer is wat het was, dan zou ik u willen vragen om daar nog eens over na te denken. U zou de zitkussens kunnen vervangen..

Heeft het zin om de kussens te vervangen?

U vraagt zich natuurlijk af of het werkelijk zin heeft om ze te vervangen, want wat gaat dat wel niet kosten? En hoe lang heeft u daar dan plezier van?
Dat zijn van die vragen daar kan ik u best mee helpen. Op de vraag of het werkelijk zin heeft om de kussens te vervangen kan ik volmondig ja zeggen. Het zitcomfort wordt altijd beter!

U bepaalt zelf of het de moeite waard is

Helaas kan ik niet bepalen of u het waard vindt om ze te vervangen. Is de bank voor de rest nog in goede staat? Is de stoffering nog prima? Of bent u de bank al een beetje zat, wat betreft bekleding, de vorm of kleur? De aanschaf van nieuwe kussenvullingen in de oude bank kost natuurlijk ook geld. Maar dat is altijd nog minder dan een hele nieuwe bank.

Hoe lang kan ik plezier hebben van de nieuwe kussens?

Tja, deze vraag is dan weer wat moeilijker te beantwoorden, want daar spelen u en uw eventuele huisgenoten een grote rol in en de kwaliteit schuimrubber die u in de kussens zou willen hebben.

Dus de mate waarin de bank wordt gebruikt en hoe, zal de levensduur bepalen en ook de kwaliteit van de nieuwe vullingen in de oude bank. Zitten op een simpele polyether vulling met een laag soortelijk gewicht zal, sneller zijn comfort verliezen, zeker als deze zwaar belast wordt. Een koudschuim vulling met een hoog soortelijk gewicht daarentegen zal het een stuk langer uithouden. Dat geldt bijna voor alle soorten schuimen.

Soortelijk gewicht zegt iets over levensduur

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat het soortelijk gewicht (SG) iets zegt over de belastbaarheid en de levensduur. Even een voorbeeld: een kussen in een kwaliteit polyether SG-25 gaat minder lang mee dan hetzelfde polyetherkussen in kwaliteit SG-40. Nou, dat is al best duidelijk toch?

Kussens met een lange levensduur

Wilt u kussens met een lange levensduur dan is een kwaliteit met een hoog soortelijk gewicht een goede keuze. Maar dan hoor ik u nu denken, wordt het dan niet te hard? Nee, want er zijn harde en zachte schuimsoorten in hetzelfde soortelijke gewicht.

Een super kwaliteit voor nieuwe vullingen in uw oude bank is bijvoorbeeld Pantera. Dit is een merk koudschuim met een soortelijk gewicht (SG) van 52 en is er in 3 verschillende hardheden; zacht, medium en stevig. Hier kunt u jarenlang plezier van hebben!

Conclusie:

Er zijn verschillende kwaliteiten waar u uw oude bank mee kunt opknappen om het comfort te verbeteren. De keuze voor kwaliteit is afhankelijk van hoe lang u nog met de bank wilt doen.
Heeft u nog vragen? U mag altijd bellen of mailen, wij staan u graag te woord.

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber