Schuimrubber onderhouden

Langer plezier van uw kussens?

Schuimrubber is makkelijk te onderhouden. Als u de volgende onderhoudstips opvolgt dan heeft u langer plezier van het schuimrubber.

Onderhoud schuimrubber

Schuimrubber in de bank

Het regelmatig keren en wisselen van de kussens (als dat mogelijk is) draagt bij aan de levensduur van het schuimrubber. Er is altijd wel een favoriete plek in de bank en het zou mooi zijn als u de kussens die vaak gebruikt worden, wisselt voor de kussens die niet vaak gebruikt worden.
Het komt wel eens voor dat de hoes over de vulling kruipt en scheef trekt, door regelmatig wisselen en keren gaat u dat een beetje tegen.

Nat schuimrubber goed laten drogen

Als een kussen erg nat is geworden, dan raden wij u aan om de hoes van de vulling af te halen en het kussen aan de lucht te laten drogen. Let op! Schuimrubber nooit zonder hoes in de zon leggen.

Schuimrubber in uw caravan, camper of boot

Het meest ideale voor de kussens in caravan, camper of boot zou zijn om de kussens tijdens de winterperiode in een droge niet vochtige omgeving op te bergen. Zo voorkomt u dat ze muf gaan ruiken.
Voor deze kussens geldt ook: als ze vochtig of nat zijn geworden dan kunt u ze in aan de lucht laten drogen, leg ze op een rooster of iets anders zodat er rondom geventileerd kan worden. Geef de kussens de tijd om goed droog te worden als u ze voor langere tijd opbergt.

Onderhoud van buitenkussens

De kussens van uw loungebank kunt u ook het beste droog opslaan. Nadat de winter weer achter de rug is kunt u ze voorbereiden op de komende periode. Als de hoezen vies geworden zijn even wassen, let wel op de wasvoorschriften van de hoes. Zitten die er niet in dan kunt u dat nagaan bij de leverancier van de stof van de hoezen.
Kijk uw meubilair goed na of er geen scherpe uitsteeksels zijn die de kussens kapot kunnen maken.

Schuimrubber matras

Matrassen regelmatig keren

Door een matras wekelijks te keren; van hoofdeinde naar voeteneinde en van boven- naar onderzijde, blijft u er langer plezier van houden.
Om het matras te luchten zet u deze op de smalle kant met de ramen lekker open, ons advies om dit minstens één keer per maand te doen. Meestal kan de afneembare hoes worden gewassen in de wasmachine, was deze volgens het voorschrift dat op het label vermeldt staat.

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber