Koudschuim (HR-schuim)

koudschuim   koudschuim  koudschuim

Koudschuim of te wel HR-schuim

Koudschuim wordt door ons ook wel HR-schuim genoemd. HR is een afkorting van de Engelse benaming High Resilience, dat betekent dat dit schuimrubber een hoge veerkracht heeft.
Hoge veerkracht is mogelijk door de ongelijke celstructuur van de cellen onderling, die bij gebruik verschillend reageren.

 

Beter ventilerend

Hierdoor ontstaat een comfortabel en beter ventilerend schuimrubber ten opzichte van conventioneel polyether. Bijkomend voordeel; dit schuimrubber is vlamvertragend.

HR-Schuim is in tegenstelling tot conventioneel polyether in hetzelfde soortelijk gewicht geschikter voor intensief gebruik en de betere: matrassen, vullingen voor meubilair zoals zit- en rugkussens, boot-, caravan- en camperkussens, stoelzittingen, loungekussens en meer.

Kwaliteiten koudschuim

Koudschuim HR 35

Dit is een rugkwaliteit voor rugkussens voor bankstellen , loungekussens, projectindustrie, boot en caravankussens. De aanbevolen dikte vanaf 6 cm.
Tevens is deze kwaliteit koudschuim goed te gebruiken voor het bekleden van een hoofdboard aan uw bed, bij een dikte vanaf 4 cm.

Koudschuim HR 35 een zachte kwaliteit

Koudschuim HR 40-zacht

Dit schuim is zachter dan HR-40 waardoor deze kwaliteit zeer geschikt is voor matrassen vanaf 12cm. Tevens geschikt voor een topmatras met een dikte vanaf 4cm en kan ook gebruikt worden voor rugkussens.
HR 40-soft is een zachte kwaliteit geschikt voor matrassen en rugkussens.

koudschuim HR 40 soft

Koudschuim HR 38

Dit schuim is mooi en soepel, breed inzetbaar van 4-15cm voor diverse doeleinden. Geschikt voor zitkussens vanaf 8cm. Tevens te gebruiken voor rugkussens in een dikte van zo’n 4cm.
HR 38 is geschikt voor zitkussens en eventueel voor stevige rugkussens.

koudschuim HR 38 een goede prijs/kwaliteit verhouding

Koudschuim HR 45

Deze kwaliteit schuimrubber is de perfecte oplossing voor toepassingen die intensief gebruikt worden. Zeer geschikt voor stevige zitkussens, perfect zitcomfort ook als de zitting slechts 4-5 cm dik is zoals bijvoorbeeld kussens in eetkamerstoelen.
HR 45 is geschikt voor zitkussens.

koudschuim HR 45 stevige en zware kwaliteit

Koudschuim HR 40

Deze kwaliteit schuim is harder dan HR 38 waardoor deze harder/steviger aanvoelt. Geschikt vanaf 4 cm voor bureaustoelen of kussens in eetkamerstoelen en vanaf 8 cm dikte voor zittingen waarin men actief wil zitten.
HR 40 is geschikt voor zitkussens.

koudschuim HR 40 stevige kwaliteit

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber