Welke kwaliteit heeft u nodig?

Graag helpen wij u verder

Het valt niet mee om uit ons assortiment de juiste kwaliteit te kiezen die geschikt is voor uw toepassing. Graag helpen wij u verder door u hieronder meer informatie te verschaffen.

Welke kwaliteit is het meeste geschikt?

Wat betekent het cijfer naast SG of HR?

De kwaliteit van schuimrubber wordt uitgedrukt in Soortelijk Gewicht SG met een getal daarachter. Koudschuim heeft dat altijd met de letters HR (High Resilience) voor het cijfer. Hoe hoger het getal hoe zwaarder de kwaliteit en hoe meer materiaal er in een stuk schuim zit.

Bijvoorbeeld

Polyether SG-25 heeft een soortelijk gewicht van 25 kg per m3. Dat betekent dat schuim met een afmeting van 100x 100x 100cm 25kilo weegt. Koudschuim HR-45 in een afmeting van 100x100x100cm weegt 45kilo. In deze laatste kwaliteit zit meer materiaal dan in polyether SG-25.

Verschillende hardheden

In hetzelfde soortelijk gewicht kan je verschillende hardheden hebben van zacht naar hard. Bijvoorbeeld Pantera SG 52-100 (zacht), Pantera SG 52-150 (medium) en Pantera SG 52-170 (hard). Zoals u ziet is het soortelijk gewicht is niet bepalend voor de hardheid.
Het soortelijk gewicht zegt wel iets over de levensduur; hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer (in de regel) de levensduur.

De kwaliteit  is afhankelijk van een aantal factoren:

Welke kwaliteit is geschikt?

• Hoe intensief wordt het schuimrubber gebruikt?
• Bent u gebonden aan een bepaalde afmeting?
• Waar heeft u het schuimrubber voor nodig?

Hoe intensief wordt het schuimrubber gebruikt?

Als u een kussen nodig heeft zou u zich kunnen afvragen hoe intensief het wordt gebruikt. Als het dagelijks wordt gebruikt dan heeft u een duurzame kwaliteit nodig. Wordt het kussen gebruikt voor de sier, bijvoorbeeld in een bijzet stoel, dan voldoet een goedkopere kwaliteit schuimrubber of te wel een minder duurzame kwaliteit.

Bent u gebonden aan een bepaalde afmeting?

Het kan zijn dat u gebonden bent aan een bepaalde afmeting van een kussen, bijvoorbeeld een dikte van 3 cm voor intensief gebruik.
Het is belangrijk dat u tegendruk krijgt als u op het kussen gaat zitten, aangezien 3 cm vrij dun is voor een zitkussen en u liever niet de romp van het meubel wilt voelen. Kunt u in dit geval het beste kiezen voor een kwaliteit die zwaar in gewicht is met een stevig zitcomfort. Bijvoorbeeld een polyether SG-40 of een koudschuim HR-40 of HR-45.

Waar heeft u het schuim voor nodig?

Heeft u nieuwe kussens nodig voor bijvoorbeeld uw tuinmeubilair, kussens voor in de caravan/camper of boot? Nieuwe kussens voor in uw bank of eetkamerstoel? Zoekt u schuimrubber om in te verpakken of wilt u met schuimrubber isoleren?
Via deze link gaat u naar de verschillende categorieën, klik op de toepassing waar u naar op zoek bent. U komt op een pagina waar wij u advies geven welke kwaliteit het beste zou zijn.

Sterren vertellen u de kwaliteit

De verschillende kwaliteiten worden aangegeven door middel van sterren:
*     voordeligste keuze
**    goede kwaliteit
***  beste keuze
**** super kwaliteit en meest duurzame keuze

prijs berekenen.
Sluiten

bereken hier uwschuimrubber op maat

Placeholder

Schuimrubber